Sveikas maistas – valgomosios gėlės

Sveikas maistas

Sveikas maistas nebūtinai kainuoja labai daug pinigų. Sveikas maistas dažnai nemokamai auga pievose, soduose, o žmonės gamtos gėrybėmis nepasinaudoja. Pavasarį galima ne tik pirkti iš ūkininkų turgeliuose ar auginti gėles ant palangės, bet puikiai galite naudoti pievose ir soduose pražydusias gėles salotoms, desertams ir kitiems patiekalams. Gėlių žieduose daug vitaminų, karatinoidų, flavaonoidų ir kitų antioksidantų. Vaistinė agurklė. Jų žiedai maži, gražios mėlynos spalvos.

Žieduose ir sėklose daug gama linoleno rūgščių. Vaistinėmis agurklėmis puoškite salotas, užkandžius, gėrimus. Be žiedų, galite naudoti ir lapus. Pelargonijos. Turbūt retas niekada nematė šios gėlės ant savo ar artimųjų palangės. Pelargonijų yra apie 50 įvairiausių rūšių, iš jų gaminamas vertinamas pelargonijos eterinis aliejus. Pelargonija yra nuostabaus skonio ir kvapo, šiek tiek primena citrinos. Pelargonijos žiedus ir lapus galite naudoti arbatai, desertams, pyragaičiams.

Dobilai. Visos dobilų rūšys yra valgomos, labai tinka pagardinti salotas. Baltųjų dobilų žiedus galite susidžiovinti ir naudoti su arbatžolėmis – baltieji dobilai suteiks nepaprastą aromatą. Raktažolės. Žiedai saldūs, salotoms ar desertui suteikia labai malonų skonį. Į salotas galima įmaišyti ir raktažolių lapų. Gvazdikai. Tūkstančius metų valgomi įvairiose kultūrose. Visi gvazdikai yra valgomi, bet naudokite tik vainiklapius, jie nėra kartūs. Vainiklapiai pagardina desertus, salotas, gėrimus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s